PLATFORM OUDERENZORG
Voor Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners
Zoek in nieuws:

Dit artikel delen via:
03-03-2019
Handtekening huisarts niet meer nodig voor hulpmiddelen rondom bed

Wijkverpleegkundigen schrijven vanaf nu zelf hulpmiddelen voor die samenhangen met verzorging en verpleging van cliënten thuis. Ze hoeven daar geen toestemming meer voor te vragen via de huisarts. Dit hebben Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en V&VN met elkaar afgesproken. Cliënten worden zo sneller geholpen en wijkverpleegkundigen en huisartsen hebben minder administratie. 

Marjolein Zilverentant, voorzitter van de van de V&VN-vakgroep Wijkverpleging: “Mooi dat dit van de baan is; dit was nou echt onnodige administratie, ook voor huisartsen. We werken graag samen als het om inhoud gaat, maar dat was hier niet het geval; beoordelen wat er nodig is rondom het bed, is bij uitstek de expertise van de wijkverpleegkundige.”

Voor V&VN is de stap niet meer dan logisch, omdat de wijkverpleegkundige verantwoordelijk is voor de verpleging en verzorging thuis. “Het advies van de wijkverpleegkundige was – terecht - al doorslaggevend voor de huisarts”, aldus vertrekkend V&VN-adviseur Anne Marie Vaalburg, die de registratielast voor verzorgenden en verpleegkundigen de afgelopen jaren op de kaart zette.

Petra van Holst, algemeen directeur van ZN: “Zorgverzekeraars willen zorgverleners op een positieve manier faciliteren, zodat zij zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan waar zij goed in zijn: het verlenen van zorg. Ik ben daarom blij dat we deze paarse krokodil voor wijkverpleegkundigen samen met V&VN hebben lek geprikt.”

Bron: VENVN

Contactgegevens
platformouderenzorg@pvkpoh.nl
ACADEMIC JOURNALS ®
Copyright | Disclaimer