PLATFORM OUDERENZORG
Voor Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners
Zoek in wie zijn wij:

Dit artikel delen via:
Welkom bij het online platform ouderenzorg

Dit is hét platform voor de ouderenzorg! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de ouderenzorg, of ben je op zoek naar informatie, richtlijnen of meetinstrumenten Neem dan een kijkje op deze website!

De complexiteit van zorg rondom de oudere patiënt neemt toe. Daar waar binnen de eerste lijn en tevens de opleidingen sterk de focus lag op de doelgroep van chronische zieken en op protocollaire zorg, vindt gaandeweg uitbreiding plaats van activiteiten op andere gebieden in de gezondheidszorg. Door de (dubbele) vergrijzing neemt het aantal en tevens de complexiteit van de zorgvragen toe. Er ontstaat een toenemende behoefte aan (verpleegkundige) ondersteuning, zowel in huisartspraktijken als binnen de instellingen voorouderenzorg (o.a verpleeghuizen).

De zorg voor de kwetsbare oudere patient vraagt behalve een specifieke aanpak en benadering ook om passende kennis en expertise. Op deze website vind je als praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner informatie en tools waarmee je de kwetsbare oudere patient kunt herkennen en ondersteunen binnen je eigen spreekuur. Het biedt handvatten hoe de specifieke zorgvraag in kaart te brengen is en op welke wijze je gestructureerde zorg in gang te zetten. Ook is er achtergrondinformatie te vinden die kan helpen je vakkennis te verdiepen.

Het platform ouderenzorg is een initiatief van V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners. 
Platform Ouderenzorg in de Praktijk
Contactgegevens
platformouderenzorg@pvkpoh.nl
ACADEMIC JOURNALS ®
Copyright | Disclaimer